Egyrészt

 

Ki mondta: Balog Zoltán, Fidesz, jelenleg államtitkár

Mit mondott: "Fölszólítjuk a Magyar Országgyűlést és a Magyar Kormányt, hogy amikor jó kapcsolatokra törekszik a Kínai Népköztársasággal (amit támogatunk), közben ne áldozza föl ennek az együttműködésnek az oltárán az emberi jogokat. Sem a tibetiekét, sem a magyarokét. Akkor sem, ha a gyülekezés szabadságáról van szó egy tibeti megemlékezésen. A minket körbevevő kordonok, a kínai nagykövetség megközelíthetetlensége mutatja, hogy a Rendőrség kordonépítésből Budapesten már nagy gyakorlatra tett szert. Van ebben valami jelképes, hogy ide szorítottak bennünket egy templom és egy iskola elé."

Mikor mondta: 2009.03.11

Hol található meg: index.hu  Az index gyűjtésében még nagyon sok idézet található, csak egyet emeltünk ki példának.

Másrészt

 

Ki mondta: Orbán Viktor

Mit mondott: "...A Kínai Népköztársaság és Magyarország szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év  és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."

Mikor írta:  2011.06.25.

Hol található meg: index.hu

 

Mi több

 

Mi történt: "Ven Csia-pao kínai kormányfő budapesti látogatása idején, illetve azt megelőzően a rendőrség több helyszínen fellépett a tibeti zászlókkal véleményt nyilvánítókkal szemben, közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala.

Ugyanerre a napra a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adategyeztetésre berendelt Magyarországon jogszerűen tartózkodó tibetieket. Az ombudsman szerint a rendelkezésre álló információk alapján nem zárható ki a gyülekezési joggal, a véleménynyilvánítás szabadságával, a hátrányos megkülönböztetés tilalmával, valamint a panasz előterjesztéséhez való joggal összefüggő visszásság.
"

Mikor:  2011.06.27.

Hol található meg: stop.hu

Tehát a Fidesz, mely kormányra kerülés előtt erősen Kína-ellenes és Tibet-párti volt, valamit kritizálta azt, hogy az MSZP-kormány csupán kordonokat mert alkalmazni, amint kormányra került, tökéletesen fordított a véleményén, és nemhogy kordonokat alkalmaztak, hanem eleve megakadályozták a tüntetéseket, ami mélységesen anti-demokratikus lépés.

És végül az ideológiai bebetonozás

Mit mondott: "véget ér a nyugati jóléti és fogyasztói társadalom időszaka"

Mikor mondta: 2011. július 23.

Hol mondta: Tusnádfürdő

Hol található meg: index

Szélviktor a Facebookon

Címkék: kína tüntetés tibet

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr333019432

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzultáció a Bevándorlási Hivatalról 2011.06.28. 11:44:20

Vannak, akik szerint a Bevándorlási Hivatal rendkívüli módon csak azért tartott nyitva szombaton, hogy megkímélje a tibetieket attól, hogy munkaidőben kelljen megjelenniük ott, hogy válaszoljanak a rendkívül fontos és sürgős kérdéseikre. Mások azt mond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muster Mark 2011.08.13. 04:31:34

Mi magyarok, elég gyenge tárgyalási pozícióban vagyunk az EU-ban. Nem sokat tudunk adni nekik, cserébe ők elveszik tőlünk függetlenségünk egy részét és elég kevés központi EU-forráshoz engednek oda.

Ez a probléma alapvetően abban gyökerezik, hogy gyenge a tárgyalási pozíciónk.

Ezen erősíteni kell.

Kínával való kapcsolatteremtés javarészt ezt szolgálja.

Igen, nekem sem tetszik, amit Kína csinál, de lássuk be, hogy az EU sincs cukorból. Lásd például az EU-parlamentet, aminek NINCS JOGA törvényt hozni, vagy az EB-t, akit senki nem választott meg, senki nem válthat le, mégis mindenkinek diktál.

Ha pedig egy antidemokratikus kényúrral szemben kell védekezni, akkor racionális viselkedés, hogy versenyhelyzetet teremtesz egy közte és egy másik antidemokratikus kényúr között. Tulajdonképpen ez az egyetlen helyzet, amiben egy antidemokratikus kényúrral etikus lehet az együttműködés, a kapcsolatépítés.

Szerintem teljesen jó, ami Kínával történik, amíg nem viszi túlzásba, de az nem mostanában lesz.
süti beállítások módosítása