Egyrészt

Ki mondta: Navracsics Tibor

Mit mondott:  a Fidesz egyik fontos választási ígérete volt az új alkotmány elkészítése.

Hol mondta: Wall Street Journal

Mikor mondta: 2011. 4. 20.

Hol található meg: vg.hu

Ezzel szemben

Ki mondta: Navracsics Tibor

Mit mondott: A riporter ama kérdésére, hogy kétharmad esetén terveznek-e alkotmánymódosításokat, azt válaszolta, hogy Nem. Amit azonban szeretnénk, az egy kisebb Parlament. A helyi önkormányzatokban is kevesebb képviselőt szeretnénk.

Hol mondta: Die Presse

Mikor mondta: 2010. 4. 8.

Hol található meg: Die Presse

 Tehát nemhogy új alkotmányt nem ígértek, hanem egyenesen tagadta, hogy akár csak módosítanák is az alkotmányt a választási rendszertől eltekintve.

Továbbá

A Fidesz választási programjában nyoma sincs ilyen ígéretnek. Végig lehet kerestetni az "alkotmány" szót, csak a régi Alkotmányra való támaszkodás van, annak elfogadása van a programban, semmi szó nincs annak elutasításáról, pláne új alkotmány írásáról.

Navracsics személyesen írta a választási program azon részét, amely a demokratikus normákról szól. (87. oldal) Ennek minden betűje a régi alkotmány szerinti normák betartásáról szól, és semmiféle új alkotmányról nem szól. Például:

"A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség húsz éve következetesen képviseli azt a politikát, melynek alappillére a szolidaritás, a szabadság, az állampolgári jogok és az emberi méltóság feltétel nélküli tiszteletben tartása, valamint a jogbiztonság. "

A húsz éve létező rendszer, közvetve az alkotmány betartásáról szól, és nem felszámolásáról. Az egy dolog, hogy ez a mondat önmagában is hazugság, de Navracsics pluszban még hazudik a választási ígéretekről is. Ez a Fidesz egyik legsúlyosabb hazugsága.

Mikor: 2010. 10. 19.

Hol található meg: fidesz.hu

Szélviktor a Facebookon

Címkék: alkotmány alkotmányozás

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr942846154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása