Egyrészt

Ki mondta: Szíjjártó Péter

Mit mondott:  Értem persze, hogy ezek a döntések a múltban történtek (...); tehát visszaható hatállyal nem lehet jogszabályt alkotni.

Hol mondta: MTV Ma Reggel

Mikor mondta: 2011.08.01.

Hol található meg: hirado.hu

Ezzel szemben

 

Mi történt: Elfogadta az Országgyűlés a végkielégítéseket sújtó, 98 százalékos különadó új szabályait. A hétfő reggel benyújtott és még aznap este megszavazott fideszes javaslat értelmében a különadó a 2010. január 1-je után szerzett jövedelmeket sújtja.

A Lázár János, Szijjártó Péter és Ágh Péter jegyezte törvénymódosítási indítványra 276 képviselő szavazott igennel, míg 36 nemmel.


Az Alkotmánybíróság május 6-i határozatában semmisítette meg a hatálybalépésére visszaható hatállyal a 98 százalékos különadóról szóló tör¬vénynek azt a szabályát, amely szerint a különadót a 2005. január 1-jét követően megszerzett jövedelmekre kell alkalmazni.

Mikor: 2011. 05. 10.

Hol található meg: mfor

Tehát egy durván visszamenőleges törvényt harmadszorra egy enyhébben, de még mindig visszamenőleges törvényre váltottak. És a törvényt Szíjjártó Péter maga terjesztette be társaival.

Szélviktor a Facebookon

Címkék: demokrácia jogállam

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr723124892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muster Mark 2011.08.13. 04:26:24

Az úgynevezett "különadó" jelentése: bkv-s maffiózóktól visszavesszük a lopott pénzt.

Mivel minden létező etikai normával szembemenve szerezték meg, logikus, hogy ennél lényegesen kisebb pofonnal vissza lehet venni.
süti beállítások módosítása