A korrupcióról

 2011.12.06. 23:31

Egyrészt

Ki írta: Lázár János

Mit írt: Az elmúlt 8 év, különösen a Gyurcsány-kormány időszaka, veszélyesen megrendítette az állammal, az állam intézményeivel és a közszereplőkkel szembeni közbizalmat. Különös súlyt ad mindennek a korábban soha nem látott mértékű kormányzati korrupció, a hatalommal való visszaélés tömeges jelenléte az állami vállalatokban és intézményekben, vagy az államháztartási adatok kormányzati meghamisítása.

(...)

Nemzeti ügynek tekintjük, hogy a kormány számoljon el az adófizetők rábízott forintjaival, számoljon el az Európai Unióból érkező támogatásokkal, számoljon el az állami gazdasági társaságok működésével és pénzügyi támogatásaival.
A szocialisták elszámoltatásának fontos eszköze a társadalmi nyilvánosság. Az elmúlt nyolc év egyetlenegy kormányzati döntése sem maradhat titokban, ezért minden adatot, információt, szerződést nyilvánosságra kell hozni.
Meggyőződésünk, hogy a mai magyar törvények következetes, szigorú betartása és betartatása is alkalmas a jogszerű elszámoltatásra.

Mikor írta: 2010.

Hol található meg: Reichskanzlei

Ezzel szemben


Mi történt: 2009-hez képest Magyarország Korrupciós Érzékelési indexe a Transparency International felmérésében egy teljes ponttal romlott a tizes skálán.

Mikor írták:2011. december 1.

Hol található meg: TI

Továbbá


Mi történt: A gazdasági tevékenységet szabályozó jogszabályi környezet problémáit a vállalkozások egy százas skálán 66 pontra értékelték, ami a tavalyinál 5 ponttal magasabb.

Mikor írták: 2011. december 6.

Hol található meg: index.hu

 

Szélviktor a Facebookon

Címkék: korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr693444299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása