Egyrészt

Mit mondott: Magyarországon az emberek megtanulták, hogy - bár nem könnyű az élet a nyugat-európai és általában a nyugati államok közösségében, mindenért meg kell harcolni, de - Nyugaton van keresnivalónk. Keleten semmi keresnivalónk sincs. 

Mikor mondta: 2007. november 17.

Hol mondta: Magyar Hírlap

Hol található meg: magában a sasfészekben

Másrészt

Mit mondott: Ázsia jelentősége és súlya feltartóztathatatlanul nő. Néhány hete Kína lett a világ legnagyobb exportőre. A globalizáció korábbi fő iránya megfordult, immáron Kelet a fő haszonélvezője. Magyarországnak is tudnia kell, hogy bár európai uniós tagországként nyugati zászló alatt hajózik, a világgazdaságban ma keleti szél fúj.

Mikor mondta: 2010. február 5.

Hol mondta: Budapest, évértékelő beszéd

Hol található meg: magában a sasfészekben

A vicces, hogy itt aztán Orbán szó szerint, igazán, önkéntesen és önkényesen játsza a szélkakast, hiszen szélirányokat jósolgat.

És végül a totális pálfordulás

Mit mondott: "véget ér a nyugati jóléti és fogyasztói társadalom időszaka"

Mikor mondta: 2011. július 23.

Hol mondta: Tusnádfürdő

Hol található meg: index

Szélviktor a Facebookon

Címkék: kína gazdaság keleti piacok

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr992218343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása