A tandíjról

 2012.01.21. 10:17

Egyrészt

Mit mondott: ...egy országnak az az érdeke, hogy az alul lévő, a kevésbé vagyonos, vagy inkább szegény, inkább hátrányos helyzetű családok okos gyerekei, azok hadd fussák ki magukat, hadd tanuljanak, hadd kerüljenek be az ország magasabb köreibe is, hass mozgósíthassák az energiájukat az egész ország érdekében ...

Hol mondta:  Fogadóóra

Mikor mondta:  Nem tudom, hogy mikor, kérem írjon, aki tudja!

Hol található meg: Youtube

Egyrészt

Mit mondott: ...fontos az, hogy Magyarországon minden tehetséges, de szegény sorba született gyerek eljuthasson az egyetemre...

Hol mondta:  Magyar Televízió, MTV1, Szólás Szabadsága

Mikor mondta:  2010.  aki tudja, hogy pontosan mikor, kérem írjon!

Hol található meg: HVG, érdemes megnézni a videót, mert Orbán érvek tucatjait mondja el, melyeket érdemes összevetni azzal, amit később kormányon tett.

Továbbá

Ki mondta: Hoffmann Rózsa

Mit mondott: A tandíjas népszavazásban erőteljesen részt vettem, és érveltem a tandíj ellen. Akkor is azt mondtam, és ma is ez a véleményem, hogy a tandíjat egy másféle világban nem tartanám ördögtől valónak. Egy gazdaságilag virágzó társadalomban el tudnám fogadni azt a rendszert, ahol a felsőoktatási tanulmányokért a hallgatónak fizetnie kell. De egyrészt nem a magyar társadalom mai állapotában, másrészt nem úgy, hogy nincsenek meg mellette azok az ösztöndíj-lehetőségek, azok a szponzorok vagy mecénások, akiknek a közreműködésével biztosak lehetünk afelől, hogy a szegény sorsú, de tehetséges gyerek nem marad ki a tanulmányokból, csak, mert nem tudja megfizetni.

Hol mondta:  Interjúban.

Mikor mondta:  2010. 

Hol található meg: "Örülünk, Vincent?" Blog, ottani hivatkozás: Magyarnak lenni, LXX. kötet, interjú Csűrös Csillával,  Kairosz kiadó.

 

Ezzel szemben

Mit tett: A jövőben 42 ezerről 25 ezerre csökkenne azoknak a hallgatóknak a száma, akiket támogat az állam...

A teljes jogász- és közgazdászképzést fizetőssé tenné Hoffmannék új javaslata

Mikor:  2011.  szeptember

Hol található meg: index.hu , origo.hu ez a diákok majdnem felének tandíj befizetését jelenti, még ha nem is hívják úgy. És teljesen szembe megy a korábbi riport minden érvével. Szegény diákok ezrei esnek el a lehetőségtől.

 

És még. mi a valóság

Mit tett: Félévente 150 ezer és egymillió forint közötti összeget kell szeptembertől fizetni azoknak az egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akik nem kerülnek be az állami ösztöndíjasok közé. Ráadásul a legnépszerűbb szakok állami finanszírozását vágta vissza leginkább a kormány: gazdasági képzésre összesen 250 ingyenes hely jut, jogot pedig csak két budapesti egyetemen lehet majd állami támogatással tanulni. Idén tízezerrel kevesebb ingyenes hely lesz az alap- és az osztatlan képzésen.

Mikor:  2012. január

Hol található meg: origo.hu

Szélviktor a Facebookon

Címkék: tandíj

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr263247813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeddez 2011.09.23. 15:58:02

Feribá ezekhez képest lassan a mesebeli igazmondó juhász volt...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.23. 16:44:58

@zeddez: Hát a 2006-os választásokon kicsit vetített, de akkoriban az volt a szokás. De Gyurcsány utána leszámolt ezzel a vetítéssel, és azóta nem hazudik különösebben (van gyanús eset de a többi politikushoz képest hitelesebb). Orbán viszont azóta is teli pofával hazudik.

FENTEtente 2011.09.29. 20:01:06

Szememet befedték ködfoltos homályok,vagy szürke sok hályog elvakítja
látásomat,de gondolataim képekben hevernek fejemnek egészén,így örömmel
futkározok rímeim tarka vetésén.És én boldog vagyok.

Egyre szebben,levegősebben,szépen összeválogatott szavakkal alkot mondatokat a magyar.
Hamar magamhoz tértem.
Kérem,én gratulálok minden pozitív változásokon átment érintettnek,minden normális,ideális embernek,jobbról át balra,s szeretettel gondolva azokra akik pártállástól függetlenül bizonytalanok,politikai hovatartozásukat nézve hontalanok?
Nem fog összedőlni a világ,ha ember magából rímeket kiráz.Írjatok velem együtt,s minden egyes írás a rímeléses tudás szemszögéből,azon belül annak az öléből,élből,egyből szeretetből,gyengédes édes erőből simogassuk kellemesen nyelvünket,nehogy elvesszen,nehogy elvesszenek benne kimagasló,kiváló értékei,esetleg születendő mai gyermekei?
Követőim!
Kövessetek a rímelésben.Kövessetek el mindent,hogy rímeljetek.Stimmeljetek ott ahol stimmelni kell,mert több százezer szem figyel rátok.
Én oda látok,ide látok:
Ti engem nem is irritáltok.

Ha kertünkben ásunk magatartásunk keresi megoldásunk legelőnyösebb
oldalát.Tartásunk a társunk,ha kell tart másunk tükröt elénk,hogy lássuk mi
is van odaát,odaát a láthatatlanban?

kvics 2012.02.04. 18:46:42

Brendel Mátyás, pontatlan vagy. Ezt írod:

"A jövőben 42 ezerről 25 ezerre csökkenne azoknak a hallgatóknak a száma, akiket támogat az állam... "

Ehhez forrásként hivatkozol két cikkre, melyek a törvény _tervezetéről_ szóltak (és egyébként az eddigi államilag támogatott hallgatók számát illetően is pontatlanok).

Tájékoztatlak, hogy a törvényt azóta már elfogadták, és a pontos adatok ezek:

"a tavalyi 53 ezer helyett most kevesebb, összesen 27 ezer hallgató tanulhat állami ösztöndíjas képzésben, 15 ezren pedig részösztöndíjat kaphatnak".
(forrás: index.hu/belfold/2012/02/03/felveteli_jelentkezes/)

ettől függetlenül persze viktor nem sokszor mond igazat, de szvsz ilyen jellegű blogot csak pontos adatokkal van értelme írni.
süti beállítások módosítása