Egyrészt

Mit mondott:  "A demokrácia eszméjével összeegyeztethetetlen módon 2002 után jog- és alkotmányellenesen elmozdították azokat, akik nem kívántak asszisztálni felelőtlen politikájukhoz. A PSZÁF, a KSH és a Magyar Energia Hivatal vezetői ismerhették meg elsőként, milyen is a szocialista kormány felfogása a jogállamiságról. Szász Károly, Mellár Tamás és Kaderják Péter hivatalból történő elmozdítása csak az első lépés volt a demokratikus intézményrendszer leépítéséhez vezető úton."

Hol mondta:  "Nemzeti Ügyek Politikája", Fidesz Program, 2010.

Mikor mondta: 2010. március

Hol található meg: Reichskanzlei

Másrészt

Mit tett:  "Július 1-jén Sólyom László köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára - hat évre - kinevezte Szász Károlyt a PSZÁF elnökévé."

"Lemondott Belyó Pál, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke. Június 11-től utóda - hat évre - Vukovich Gabriella, a KSH korábbi alelnöke lett. Matos Zoltán, a Magyar Energia Hivatal elnöke közös megegyezéssel június 30-i hatállyal lemondott tisztségéről. Utóda július 1-jétől Horváth Péter, a MOL Nyrt. korábbi üzletfejlesztésért felelős vezetője lett."

És még sokan mások követték őket, ahogy a cikkben össze is szedték a Fidesz sokkal gyorsabban, sokkal több helyre tette be a saját embereit.

Mikor: 2010.

Hol található meg: Népszabadság, Origo

Szélviktor a Facebookon

Címkék: demokrácia diktatúra államapparátus

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr862417953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása