Ugyebár ez a blog egyfajta adatbázis, ahol Orbán "Szélkakas" Viktor különféle időpontokban elhangzott különféle nyilatkozatait gyűjtjök egybe, méghozzá tematikusan. Azokat a nyilatkozatait párosítjuk össze, amelyek ellent mondanak egymásnak. Tengernyi ilyen van. Ezen kívül van néháűny olyan eset, amikor egy nyilatkozaton belül mond ellent magának. De ezeket is a hagyományos formában gyűjtjük. Egy újabb jelenség, és Orbán Viktor szellemi képességeit és/vagy intellektuális becsöletességét jelzi, amikor egy mondaton belül mond ellent magának. Jellemzően fogalomzavarról van szó, azaz megpróbálja úgy átdefiniálni a szavakat, hogy azzal fogalmi önellentmondást visz véghez. Ezeket itt egy helyen csoportosítjuk, nem szedjök szét támákra. 

Kiadáscsökkentés=nem megszorítás

Mit mondott: "Természetesen a kiadásokat csökkenteni kell. Bizonyos területeken a bevételeket növelni kell. De ez nem megszorítás."

Hol található meg: Galamus, Videa

Valóság>realitás

Mit mondott: "Nekünk a realitás kevés, mi nem érjük be az adott világ kereteivel, mi nemcsak a realitást, mi a valóságot is akarjuk"

Hol található meg: Sasfészek

Szélviktor a Facebookon

Címkék: valóság megszorítás realitás fogalomzavar költségcsökkentés

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr852585830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása