Az Alkotmánybíróságról

 2011.02.23. 00:00

Egyrészt

Mit mondott:  "Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye."

Hol mondta:  Riport az Indexen

Mikor mondta: 2007. június 29.

Hol található meg: Sasfészek

Továbbá

Ki  mondta: Kósa Lajos

Mit mondott:  "Az MSZP és az SZDSZ munkája túlmutat a tehetetlenségen - fogalmazott előadásában Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, rámutatva: egészen egyszerűen nem hihető, hogy ennyire dilettánsak legyenek. Mint fogalmazott, a kormány többször is nyilvánvalóan alkotmányellenes határozatokat hoz, melyeket az Alkotmánybíróság sorra dob vissza."

Hol mondta:  Fidesz Önkormányzati Képviselőinek Fóruma, Syma Csarnok

Mikor mondta: 2009. június 2.

Hol található meg: Reichkanzlei

Másrészt

Mit tett:  Megszavazta a parlament a végkielégítéseket 98 százalékos különadóval sújtó javaslatot és az Alkotmánybíróság (Ab) jogköreit szűkítő, az utóbbi hetekben jelentős vitákat kiváltó törvénytervezetet.

Mikor: 2010. november 16.

Hol található meg: Hírszerző

Megjegyzés: a Fidesz pontosan azért szavazta meg a törvényt, mert az AB megsemmisítette a 98 százalékos adóról szóló előző törvényt. Tehát pontosan azért szűkítették az AB jogkörét, hogy kiskaput, mit kicsit, nagykaput hozzanak létre, hogy kibúvót találjanak a vastörvény elől.

Visszatánc?

Mit tett:  Gulyás Gergely, az alkotmányelőkészítő eseti bizottság alelnöke szerint az Alkotmánybíróság visszakaphatja az ősszel elvett jogköreit.

Mikor: 2011. február 22.

Hol található meg: Index

 

Szélviktor a Facebookon

Címkék: alkotmánybíróság

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr422453900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása