Egyrészt

Répássy Róbert: "Bár elvileg lehetséges lenne, a Fidesz elképzeléseiben nem szerepel, hogy a kettős állampolgárság mellett szavazati jogot is adjon a határon túli magyaroknak. Ha a más országokban élő magyarok szavazati jogot kapnának, akkor leértékelődne a lakóhelyükön nekik járó választójoguk. Ez gyengítené ottani parlamenti képviseletüket, márpedig a budapesti országgyűlés nem fogja tudni megoldani az ő minden problémájukat. A kettős állampolgárság csak Magyarországon jelent jogokat vagy kötelességeket. Az állampolgár lakhelyén a másik – például román vagy szlovák – állampolgárság az irányadó.”

Mikor mondta: 2010. 05. 20.

Hol található meg: Origo

Másrészt

Semlyén Zsolt: Semjén Zsolt személyes véleménye szerint a határon túli magyaroknak meg kell adni a szavazati jogot.

Mikor: 2010.12.27

Hol található meg: KlubRádió

Továbbá

Kövér László: A törvényhozás többségének szándéka a választójogi törvény várható módosítása során arra irányul majd, hogy mindenféle diszkriminációtól mentesen létrehozzák a magyar állampolgárok számára a választójogot – jelentette ki Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) ülésén.

Mikor: 2011.01.20.

Hol található meg: MNO

Szélviktor a Facebookon

Címkék: kettős állampolgárság szavazati jog

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr292387938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása