A Déli Áramlat gázvezetékről

 2011.09.04. 00:32

Egyrészt

Ki mondta: Orbán Viktor

Mit mondott: A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen - mondta Orbán Viktor egy szlovákiai konferencián. A Fidesz elnöke azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány megállapodott Oroszországgal a Déli áramlat nevű gázvezeték hazai szakaszának megépítéséről.

Mikor mondta:  2008.02.28.

Hol található meg: Origo

 

Ezzel szemben

Ki mondta: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a II. Orbán-kormány alatt

Mit mondott: Egyoldalú gázellátási helyzete miatt Magyarország érdekelt úgy a különböző gázszállító útvonalak kiépítésében, mint a több forrásban. Így támogatja mind a Nabucco, mind a Déli áramlat tranzitvezetékek megépítését és összekapcsolását a hazai elosztó rendszerekkel - válaszolta lapunk megkeresésére néhány napos  egyeztetést követően az ügyben illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A Déli áramlat gázvezeték legnagyobb előnye, hogy az orosz gáz szállítását Ukrajna megkerülésével teszi - szögezik le,

Mikor: 2010. augusztus 16.

Hol található meg: Népszabadság

 

A pálfordulás már a választások előtt megtörtént, csak hallgattak róla 

Ki mondta: Orbán Viktor

Mit mondott: A távirat szerint Orbán Viktor jelenlegi kormányfő "bevallotta a nagykövetségnek, hogy hasonló politikát folytatna a Déli Áramlattal [mint az akkori kormány] és a Fidesz megfontolt hallgatása a legutóbbi [Déli Áramlatról szóló] bejelentéskor éles ellentétben áll a korábbi harcias kijelentéseivel".

Mikor: 2010. január

Hol található meg: Origo

Az egész ügyből nem csak az látszik, hogy Orbán szélhámos, hanem az is, hogy miképpen az. Nem csak úgy véletlenül, saját hülyeségéből, amnéziából mond ellent magának, hanem számításból. Elvtelen módon, tudatosan tesz kirohanásokat, és tudatosan el is hallgat dolgokat, ha érdekei úgy kívánják. Az is nyilvánvaló, hogy vagy már a 2008-as kirohanás is színészkedés volt, vagy pedig a kormány közelségét szaglászó Orbán elveit felrúgta érdekei helyett.

 

Szélviktor a Facebookon

Címkék: oroszország keleti piacok

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr863201106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása