Az egykulcsos adóról

 2011.09.26. 22:24

Először

Mit mondott: Azt mondtam, hogy Magyarország számára lassan úgy merül föl a kérdés, hogy el tudja-e kerülni az egykulcsos rendszer bevezetését – aminek egyébként nem vagyok a híve.

Hol mondta:  Gyurcsány-Orbán vitán

Mikor mondta:  2005. július 8.

Hol található meg: youtube video

Vegyük észre, hogy Orbán itt azt állítja, hogy nem híve az egykulcsos adónak, de kénytelen kellesz bevezetni. Ennek tehát szimplán még nem mond ellent az egykulcsos adó bevezetése, ha azt például gazdasági okokkal magyarázza, és nem társadalmi igazságossággal.

Aztán

Mit mondott: ...ha az adórendszer nem veszi figyelembe, hogy a megkeresett összegből hányan élnek, hány embert tartanak el, akkor az sohasem lesz igazságos. Ebből következik, hogy nem lehet egy kulcs, több kategóriának kell lennie...

Hol mondta:  TV2

Mikor mondta:  2010. február 10.

Hol található meg: Reichkanzlei, Sasfészek

Vegyük észre, hogy amit Orbán itt több kulcsnak nevez, az az egykulcsos adó esetében megmaradt, ez a családi kedvezmény. Itt tehát még mindig csak egy terminológiai ellentmondás van a későbbiekkel.

Később

Mit mondott: A második, a kettes számú intézkedés, hogy vezessük be az egykulcsos családi jövedelemadót , amelyre két év alatt állunk át

Mit tett: Be is vezette.

Hol:  Parlament

Mikor:  2011. június 8.

Hol található meg: Reichkanzlei

Később

Mit mondott: Az én fölfogásomban az egykulcsos, illetve arányos adórendszernek az az értelme, hogy aki dolgozik, annak több pénz maradjon a zsebében.

Hol:  TV2 Tények

Mikor:  2011. szeptember 1.

Hol található meg: Sasfészek

Ez az a nyilatkozat, amelyet nehéz kimagyarázni. Itt ugyanis nem csupán az egykulcsos adó bevezetéséről van szó, mert szükséges, mert kell, hanem Orbán megmagyarázza, hogy "az ő felfogásában" ez így van jól, azaz, hogy híve.

Végül

Mit tett: Lényegében háromkulcsossá alakítja az szja-rendszert a kormány − csak éppen nem így hívja.

Mikor:  2011. szeptember

Hol található meg: Tőzsdefórum

Szélviktor a Facebookon

Címkék: adó

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr383251155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása