Jogállam, alkotmánybíróság

 2010.11.02. 20:01

Egyrészt

Mit mondott:  "a Fidesz képes lesz visszaadni a demokrácia iránti bizalmat, a törvényeknek járó tiszteletet és a tekintélyt az államnak. (...) A Fidesz által kínált válasz a joguralomra, a kiszámíthatóságra, az elszámoltathatóságra, a felelősségre, az írott jogszabályok és az íratlan erkölcsi parancsok mindenkori tiszteletben tartására, a felelősségteljes politizálásra és az emberek iránt érzett felelősségtudatra épül. (...) A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét."

Hol mondta:  "Nemzeti Ügyek Politikája", Fidesz Program, 2010.

Mikor mondta: 2010. március

Hol található meg: Reichskanzlei

Másrészt

Mit tett:  (...) a Fidesz alkotmánymódosítással el akarja venni az Alkotmánybíróságtól a jogkört azokon a területeken, ahol népszavazásnak sincs helye, miután az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette a 2 millió forintnál nagyobb végkielégítésekre az állami szektorban kirótt 98 százalékos adót.

Mikor: 2010. november

Hol található meg: ATV

A pontosság kedvéért meg kell jegyezzük, hogy a Nemzeti Ügyek Politkája program fent idézett részét Navracsics Tibor írta, akinek a történtek után állítólag akadt is konfliktusa Orbánnal, ám a végén behódolt neki. A szélkakaskodás tehát teljes Orbánra és Navracsicsra nézve is.

Szélviktor a Facebookon

Címkék: jog alkotmánybíróság jogállam

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr492417768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása