Egyrészt

Mit mondott:  "A népszavazás érdekében fenn fogjuk tartani az utcáról érkező nyomást. (...) Győzelem esetén a magyarországi helyzet gyökeresen meg fog változni."

Mikor mondta: 2007. szeptember 17.

Hol mondta: Le Monde

Hol található meg: Magában a sasfészekben:)

Mitőbb

Mit mondott:  "A népszavazás történelmi lehetőség. Magyarország történelmi lehetőség kapujában áll. Létrejöhet egy szövetség a középosztály és a leszakadó...emberek között."

Mikor mondta: 2007. október 16.

Hol mondta: sajtótájékoztatón

Hol található meg: Magában a sasfészekben:)

Továbbá

Mit mondott:  "Van még egy tanulsága az Alkotmánybíróság döntésének, fűzte hozzá Orbán Viktor. Mégpedig az, hogy egy demokráciában általában a demokratáknak van igazuk. Egy demokráciában nem képzelhető el, hogy a kormány a saját programját egyetlen lehetséges útnak minősítse. Egy demokráciában mindig van más út, ha az emberek úgy döntenek.

Orbán Viktor meggyőződése szerint a népszavazás, az azt kedvezően elbíráló alkotmánybírósági döntés az erős Magyarországhoz vezető út egyik fontos állomása. „Akkor leszünk erősebbek, ha Magyarország polgári nem lesznek kiszolgáltatva a mindenkori hatalom önkényének. Közös döntést várunk, azt, hogy a legfontosabb kérdésekben végre a nép döntsön. Mindenkiben, akinek kétség van azt üzenjük: nem kell félni, nem fog fájni."

Mikor mondta: 2007. március 12.

Hol mondta: Fidesz elnökségi ülés

Hol található meg: Magában a sasfészekben:)

Sőt, még...

Mit mondott:  Kiderült, hogy nem arról van szó, hogy ha egy kormány valamit eldönt, akkor kénytelenek vagyunk lenyelni és a következő választásokig várni négy évig, a két választás között nem tudunk beleszólni az életünkbe, hanem pont fordítva, nagyon komoly erőszakmentes, békés, alkotmányos eszköz van a magyarok kezében. Hogyha kell, kikényszerítsék azt, ami a saját érdekükben állónak látszik.

Mikor mondta: 2008. március 10.

Hol mondta: ATV

Hol található meg: Sasfészek

Valamint

Mit mondott:  "...rendkívül fontos volt a népszavazás, mert azt a leckét adta mindannyiunknak, hogy a politikában az első helyen az emberek mindennapi élet... életét érintő kérdéseknek kell állniuk"

Mikor mondta: ?

Hol mondta: Ez nagyon Felcsútnak néz ki.

Hol található meg: Youtube video 1:35

Másrészt

Mit mondott:  "A parlamentáris hagyományt szeretném folytatni Magyarországon. Ha elkezdünk népszavazást kiírni, mondjuk, az alkotmány kérdésében, akkor meg fogunk indulni az elnöki rendszer felé, és én ezt nem szeretném. Azért választják meg a parlamenti képviselőket, hogy a mindenkire tartozó fontos kérdésekben döntsenek, szerinte ezért csak kivételes esetekben kell népszavazást tartani."

Mikor mondta: 2010. július 23.

Hol mondta: ATV

Hol található meg: Heti válasz

Szélviktor a Facebookon

Címkék: népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr752188062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása