A magán-nyugdíjpénztárakról

 2010.12.11. 20:25

Egyrészt

Mit mondott: A szabad élet legfőbb garanciája pedig a törvényes rend, éppen ezért a mindenkori kormány alapvető feladata, hogy a kiváltságok helyett polgárainak tulajdonát, a jogbiztonságot és a törvényességet védelmezze.

Hol mondta:  "Nemzeti Ügyek Politikája", Fidesz Program, 2010.

Mikor mondta: 2010.

Hol található meg: Reichskanzlei

Továbbá

Mit mondott: Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magán-nyugdíjpénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek.

Hol mondta:  Nemzeti Együttműködés Programja, 68. oldal

Mikor mondta: 2010.

Hol található meg: Reichstag

 

Aztán még

Mit mondott: "Hát azt, ha jól értem, amit a kormányálláspontként ismerhetünk, az arról szól, hogy maga a nyugdíjrendszer ebben a szerkezetben, tehát anélkül, hogy jelentős változásokat hajtanánk végre benne, körülbelül harminc évig még működőképes."

Hol mondta:  Magyar Televízió Ma reggel

Mikor mondta: 2010. február 8.

Hol található meg: Sasfészek

Mi több

Ki mondta: Dr. Szakács Imre (Fidesz)

Mit mondott: Igaz-e a hír, miszerint a Kormány ellopja, de legalábbis időlegesen saját céljaira használja a magánnyugdíj-pénztári tagok levont járulékbefizetéseit?

Hol mondta:  Reichstag

Mikor mondta: 2009.10.29.

Hol található meg: Reichstag

Megjegyzés: a Bajnai-kormány nem lopta el, még csak vissza sem tartotta a magán-nyugdíj pénztári befizetéseket. Egy évig, egy hónapig, egy hétig, egy napig sem. De a Fidesz akkor zúgolódott ezellen. Más szemében a nem létező szálkát is, sajátjában a gerendát sem. Hiszen:

Másrészt

Mit tett: "Egyetlen nap alatt két, a magánnyugdíj-pénztárakat érintő törvényt fogadott el a parlament, amelyek akár a pénztárak megszűnéséhez is vezethetnek. Az első 14 hónapra felfüggeszti a tagdíjak folyósítását, és a havi 30 milliárd forintot az állami nyugdíjkasszában tartja. A másik megszünteti a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagságot, és lehetőséget teremt a visszalépésre az állami rendszerbe."

Mikor: 2010. 10. 25.

Hol található meg: Origo

Szélviktor a Facebookon

Címkék: nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://szelviktor.blog.hu/api/trackback/id/tr82393321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jó cselekedet, rossz cselekedet 2011.06.20. 13:51:47

- Mondd meg nekem - kérdezte Staś -, mi a rossz cselekedet.- Ha valaki Kalinak ellopni a tehenét, az rossz cselekedet! - felelte rövid gondolkozás után.- Nagyszerű! - dicsérte meg Staś. - Hát mi a jó cselekedet?Kali most már gondolkozás nélkül vágta rá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása